Sari navigarea

Prea mult am batut campii aiurea prin toate domeniile,exceptand cel principal care a stat la baza acestui blog.Asa ca de azi ne mai punem si pe munca.

Primul limbaj de scripting pentru Windows care m-a impresionat de la prima vedere a fost AutoIt v3.L-am deschis si,in mai putin de 5 minute,aveam o fereastra de windows functionala impreuna cu un buton care imi afisa un mesaj de salut.Eram uimit.Dupa un an de C++ (ce e drept,la liceu,unde nu se studiaza asa ceva) abia daca puteam descrie o fereastra in mare.Dorind sa aflu mai multe despre acest limbaj,am intrat pe Skullbox de unde am citit niste tutoriale care mi-au demonstrat puterea AutoIt-ului.Asa ca m-am apucat de treaba 🙂 .

Marele avantaj al AutoIt-ului este faptul ca…nu trebuie sa stii programare 🙂 .Este suficient sa cunosti limba engleza bine (pentru a citit help-ul unde sunt explicate pe larg toate functiile) si cat de cat intelesurile unui if,for,while. Atat.Mai incolo totul decurge de la sine 😉 daca exista si rabdare(logic,in momentul lipsei cuostintelor de programare,vor apare si anumite erori,buguri,etc,dar nimic ce nu poate fi rezolvat).

Pe pagina principala a limbajului,autoitscript.com,troneaza urmatoarea definitie:

AutoIt is a freeware Windows automation language. It can be used to script most simple Windows-based tasks (great for PC rollouts or home automation).

AutoIt v3 was developed in a small team with the help of contributors around the world and this has led to a great set of help files, examples, support forum, mailing list, editor files, and third-party utilities. Oh, and lets not forget some nice graphics and wallpapers too!

Pentru a folosi AutoIt veti avea nevoie de compilator cat si de un IDE.Cel mai potrivit IDE disponibil la aceasta ora este SciTE,unde este integrat si Koda(FormDesigner) asemanator cu Visual C++.Ambele se pot downloada de aici.

Daca help-ul din AutoIt nu va place sau nu-l intelegeti,uitati aici un tutorial complet,pentru incepatori: Comi’s AutoIt v3 tutorial & guide.

Sau puteti apela oricand la userii de pe SkullBox Forum,care au creat si ei pana acum multe aplicatii in AutoIt si tutoriale.

Codare placuta !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: